21
Tue, Sep

MacroArt graphics beautifies Blenheim Palace

MacroArt has created signage and graphics at Blenheim Palace to enhance the visitor experience whilst restoration takes place in one of its state rooms.

Working with the marketing team at Blenheim, MacroArt anddesign agency, Creative Gravy, has created signage, hoardings, wall coverings and fabrics that reflect the heritage of the UNESCO World Heritage Site buildings, ensuring the birthplace of Sir Winston Churchill can remain accessible to visitors whilst the worktakes place.

Access corridors have been fitted out with exact replicas of the existing wall coverings that featured in the Green Writing Room, ensuring continued access around the building. 

In addition, concrete traffic bollards have been covered with a heat conformable printed vinyl to replicate the sandstone that the palace is built from. Bespoke pillar signage has also been created, each of which sits on only four discrete cushioned points to prevent any damage to the ageing stonework and allow for the free draining of rainwater. 

Central to the success of the project was Blenheim’s determination to ‘go the extra mile’ and seek solutions that not only achieved the perfect result, but painstakingly delivered small incremental enhancements that many visitors may not even notice. 

Samantha Vaughan, marketing manager at Blenheim Palace, applauded the MacroArt team for its forensic attention to detail and sympathetic adaptation of the graphics to the unusual environment. “Nothing seemed too much trouble for Mike and his team, and their expert advice and adaptability has produced results that, while perhaps not evident to the casual visitor, truly delivers a seamless and elegant result for Blenheim Palace. We are delighted with the outcome.” 

Upcoming Events

@ImageReports

Facebook